Resultaten voor flatcoated retriever

Hoe oud wordt een Flatcoated retriever? Medisch Centrum voor Dieren.
Hoe oud wordt een Flatcoated retriever? De levensverwachting van een Flatcoated Retriever is goed onderzocht. In een zogenaamde cohort studie werden 172 Flatcoated Retrievers gevolgd tot hun overlijden. De studie duurde van 1996 tot 2007 en werd gedaan in Groot Brittannië.
Flatcoated Retriever.
De Flatcoated Retriever heette, voordat zijn vacht glad werd door het inkruisen van andere rassen, Wavycoated Retriever. De hond is oorspronkelijk gefokt om aangeschoten wild te apporteren uit dichtbegroeid terrein. De Flatcoated Retriever kenmerkt zich door zijn vriendelijke en sociale aard waardoor hij niet snel ruzie krijgt.
Flatcoated retriever Rassen Honden Hondenrassen.
Bekijk hier alle hondenrassen met uitgebreide omschrijving, leuke foto's' en vind fokkers en verenigingen. De Flatcoated retriever is een hond die hoort bij de staande honden, de spaniels en de retrievers. De honden worden gemiddeld 12 jaar oud en zijn erg zacht, intelligent en meegaand.
Flatcoated Retriever Club De FRC maakt het verschil.
Dolce Contessa van de Princehaven. De Flatcoated Retriever Club is een landelijke, door de Raad van Beheer erkende, rasvereniging, opgericht 2 september 1972, die de belangen behartigt van de Flatcoated Retriever in Nederland. Zij stelt zich ten doel om dit apporterende jachthondenras op een verantwoorde wijze in stand te houden en waar mogelijk te verbeteren.
Flatcoated Retriever.
De rasverenigingen; Flatcoated Retriever Club, Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging en Werkende flatcoated Retriever groep zijn bezig met de gezondheid van de Flatcoated retriever. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie, ECVO-oogonderzoek en Patella Luxatie.
Flatcoated Retriever Pedigree.
Shirley, 1844, stichter van de Kennel Club van Engeland kruiste een aantal van deze honden met de Sint Johns Waterhond, ook wel bekend als de Kleine Labrador of de kleine Newfoundlander. De krulharige Retriever ging toen een andere richting in en het ras dat toen de Wavycoated Retriever werd genoemd bleef min of meer als de pure vorm van het ras over. De naam Wavycoat werd echter nogal losjes voor allerlei verschillende soorten gebruikt. Flatcoated Retrievers worden meestal acht jaar, maar met een liefdevolle omgeving en het juiste eten wordt hij wel tien jaar oud.
Informatie over de Flatcoated Retriever Flatcoated Retriever Club.
Als een Flatcoated Retriever voor de fok ingezet gaat worden moeten deze gescreend worden op Heupdysplasie, Patella Luxatie en oogafwijkingen conform het Verenigings Fokreglement van de Flatcoated Retriever Club. Fokplannen moeten voor de dekking ingediend worden bij de BC Begeleidingscommissie voor fokken van de FRC.
Flatcoated Retriever hondenrassen en eigenschappen.
Flatcoated Retriever graaft putten en kuilen in de tuin. Flatcoated Retriever heeft verlatingsangst. Flatcoated Retriever is te dik. Flatcoated Retriever is weggelopen. Flatcoated Retriever komt niet als ik hem roep. Flatcoated Retriever luistert niet. Flatcoated Retriever trekt aan de lijn.
Werkende Flatcoated Retriever Groep Home.
De Werkende Flatcoated Retriever Groep is opgericht op 29 november 2016 door een klein aantal enthousiaste voorjagers die de geschiktheid en het gebruik van de Flatcoat als werkende retriever wil stimuleren. De WFRG heeft inmiddels erkenning aangevraagd bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.
Flat Coated Retriever Honden rassen Honden DierenDokters.
De Flatcoated Retriever heeft iets nodig om zijn geest bezig te houden en doet dan ook niets liever dan voorwerpen oppakken en apporteren terugbrengen. Een Flatcoated Retriever is intelligent en inventief, bij gebrek aan een consequente opvoeding en voldoende aandacht verveelt de hond zich en gaat janken en zich uitlleven op het aanwezige meubilair.

Contacteer ons