Op zoek naar spaniel?

Engelse Springer Spaniel.
De rasvereniging; Engelse Springer Spaniel Club Nederland is bezig met de gezondheid van de Engelse springer spaniel. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie, en ECVO-oogonderzoek.
Engelse Cocker Spaniel.
Historie en gebruiksdoel. De Cocker Spaniel is een jachthond die oorspronkelijk werd ingezet tijdens de jacht op de houtsnip Woodcock en de fazantenhaan Cockpheasant. De Engelse Cocker Spaniel heeft een niet loslatende jachtpassie. Het verschilt echter wel per nest en per exemplaar.
Field Spaniel Club Nederland Home.
De Field Spaniel. Kinderen en de Field Spaniel. VFR Vereniging Fok Reglement. Field Spaniël Club Nederland. Wij wensen u veel lees en kijk plezier op deze website, die voor ons één van de mooiste hondenrassen vertegenwoordigd, De Field Spaniel. De Field Spaniel is een uit Engeland afkomstige spanielvariëteit.
Engelse Springer Spaniel De Jagersvereniging.
De Nederlandse jachtlijnen van de Engelse Springer Spaniel presteren op hoog niveau in veldwedstrijden. Engelse Springer Spaniel Club Nederland. De vereniging heeft een Jachtcommissie die, samen met de Nederlandse Spaniël Club en deWelsh Springer Spaniël Club, is vertegenwoordigd in de Jachtcommissie SUN.
Engelse cockerspaniël Wikipedia.
Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel. Officiële Rasvereniging Nederlandse Spaniel Club. Raad van Kynologisch Beheer in Nederland. Engelse Cocker Spaniel Club Nederland. Rasvereniging voor de Engelse Cocker Spaniel. Dorn, C.R, 2002, Canine Breed Specific Risks Of Frequentely Diagnosed Diseases At Veterinary Teaching Hospitals, Raleigh, NC; AKC Canine Health Foundation.
Engelse cocker spaniël Rassen Honden Hondenrassen.
Uit deze Springing Spaniels ontwikkelden zich in de 19e eeuw de Engelse en Welsh Springer Spaniel, de Engelse Cocker Spaniel en de Sussex en Clumber Spaniel. De naam Cocker Spaniel dankt dit hondje waarschijnlijk aan het feit dat hij werd gebruikt voor de jacht op de woodcockhoutsni" p.
De Engelse Cocker Spaniel Doggo.nl.
Was hij zwaarder, dan werd hij beschouwd als een Field Spaniel. Hierin kwam verandering toen de Britse Kennel Club in 1892 besloot beide honden als apart ras te erkennen, waardoor het lichaamsgewicht niet langer bepaalde of het nou om een Field Spaniel of om een Cocker Spaniel ging.
Karakter van de Engelse Cocker Spaniel.
Andere fokkers menen geen verschil waar te nemen. Enkel decennia geleden was de rode kleur bij de Cocker Spaniel enorm populair. De commercie ging daar gretig op in en fokte alles wat rood was met elkaar waardoor er karakterfouten optraden.
English Cocker Spaniel Welcome @ Stand Your Ground.
Ierse Water Spaniel Vereniging Nederland.

Contacteer ons