Resultaten voor wetterhoun

Wetterhoun rastandaard.
Maar de Wetterhoun heeft een uitermate zacht karakter, voor zijn vrienden een schaap in een berenvel, maar voor zijn schaarse vijanden is het een krachtig bolwerk vol moed. De Wetterhoun is een beetje eenkennig, hij is niet zomaar op slag vertrouwd met iedereen.
Wetterhoun.
De Wetterhoun zal je best gehoorzamen, maar soms moet je echt aandringen en zal hij jouw geduld danig op de proef stellen. Een Wetterhoun kan het met kinderen prima vinden en is erg tolerant al kan hij in zijn spel wat lomp en onbehouwen zijn door zijn formaat en bouw.
Wetterhoun Rassen Honden Hondenrassen.
de Wetterhoun is niet aggressief, maar zal zich indien nodig wel verdedigen.De Wetterhoun is een uitgesproken buitenhond. De Wetterhoun is een prima huishond. Vroeger werd hij gebruikt voor de otterjacht. Tegenwoordig wordt hij nog gebruikt voor de jacht op muskusrattenMet de Wetterhoun kunnen alle hondensporten gedaan worden, vooral natuurlijk jacht en speuren.
Karakter.
Een Stabij heeft sluik haar, is meer gestroomlijnd en heeft een schofthoogte van een centimeter of 50. Een Wetterhoun is massief gebouwd maar verbluffend lenig, heeft een krulharige vacht en is gemiddeld 55 centimeter hoog. De een vindt een Stabij mooi, de ander vindt een Wetter prachtig.
Wetterhoun Honden Page.
De Wetterhoun staat op dit moment op de 95e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage. Overige informatie over de Wetterhoun. Wat de Friese achtergrond en het gebruik betreft, vertoont de Wetterhoun veel gelijkenis met die van de Stabij.
Wetterhoun Hondencentrum.
Kijk dan op onze Wetterhoun opvoeden pagina. De ideale maat dit houdt in dat er geen maximum of minimum hoogtes zijn vastgesteld van de Wetterhoun reu is 59 cm en voor de teef is dat 55 cm. Het gewicht van de Wetterhoun reu is circa 38 kilo en dat van de teef circa 32 kilo.
Wetterhoun Honden rassen Honden DierenDokters.
De Wetterhoun oogt wat grimmig. Dit wordt veroorzaakt door de gelaatsuitdrukking, die door de stand van de ogen in de brede schedel met de korte stevige snuit grimmig lijkt. Het begrip grimmig heeft zegt dus niets over het karakter van de Wetterhoun.
Wetterhoun Pedigree.
Reset Zoek honden. Toen de buitenlandse jachthonden nog niet zo in de mode waren werden in Friesland twee inheemse rassen voor de jacht gebruikt, de Stabyhoun en de Wetterhoun. De Wetterhoun werd veel gebruikt bij de jacht op waterwild en men zag de Wetterhoun dan ook hoofdzakelijk in het merengebied.
Wetterhoun Wikipedia.
In vergelijking met de Friese stabij houdt de wetterhoun nog meer van het buiten zijn. De belangen van de wetterhoun worden behartigd door twee rasverenigingen, de Nederlandse Vereniging van Stabij en Wetterhounen NVSW, 1947 en De Wetterhoun Vereniging Nederland DWVN, 2012.
bol.com FRIESE STABIJ EN WETTERHOUN, G. van Klaveren 9789003984159 Boeken.
maakt het zich niet moeilijk: driekwart is gelijk aan andere boekjes van zijn naam! Onduidelijk is voor wie dit boek bedoeld is: de beginner vindt er te weinig rasgerichte informatie in, te veel niet verklaarde termen, de gevorderde hondenbezitter zal naar uitgebreidere boeken grijpen. Westerhuis De" Stabij en Wetterhoun" a.i.

Contacteer ons