Resultaten voor finse lappenhond

Finse Lappenhond informatie over de Finse Lappenhond Royal Canin.
Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Finse Lappenhond fokker of kennel. Heb je al een Finse Lappenhond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat.
Finse Lappenhond Honden rassen Honden DierenDokters.
Voor dit werk is een zeer zelfstandig en pittig karakter nodig, en dat heeft de Finse Lappenhond dan ook. De hond werd en wordt ook gebruikt als gezelschap voor de kinderen en om ze s nachts warm te houden, iets waardoor verdraagzaamheid en vriendelijk voor de eigen mensen en kinderen sterk is ontwikkeld.
De Finse Lappenhond.
Korte geschiedenis van de Finse Lappenhond. Honderden jaren hebben de Samen Lappen honden gebruikt van hetzelfde type als de Finse Lappenhond als herders en waakhonden voor de rendieren. Verwijzend naar deze honden werd de eerste standaard van de Lappen Herdershond door de Finse Kennelclub aangenomen in 1945.
Finse lappenhond Wikipedia.
Akita Amerikaanse akita Alaska-malamute Basenji Chowchow Cirneco dell'Etna' Eurasiër Faraohond Finse lappenhond Finse spits Groenlandse hond Hokkaido IJslandse hond Jämthund Japanse spits Kai Kanaänhond Karelische berenhond Keeshond Kishu Koreaanse jindohond Lapinporokoira Mexicaanse naakthond Noorse buhund Noorse elandhond Noorse lundehond Norrbottenspets Oost-Siberische laika Peruaanse naakthond Podenco Canario Podenco ibicenco Podengo Português Russisch-Europese laika Samojeed Shiba Shikoku Siberische husky Taiwandog Thai ridgebackdog Västgötaspets Volpino Italiano Westsiberische laika Zweedse lappenhond.
Karakter FLVN.
Bij het hoeden van de rendierkudde werkte de Finse Lappenhond op flinke afstand van zijn baas. Hij moest daarom zelf zijn taak zien en uitvoeren zonder daartoe een commando te krijgen. De Finse Lappenhond is daardoor zelfstandig, intelligent en een beetje eigenwijs.
Finse Lappenhonden kennel Jalanjälki.
In 2011 hebben we gekozen voor het ras de Finse Lappenhond. Dit vanwege het karakter en de uitstraling van de hond, maar ook vanwege de gezondheid van het ras. Onze eerste Finse Lappenhond Lapinlumon Ahkku hebben we in 2011 bij Sarah Brandes in Denemarken opgehaald.
Rasinformatie Finse Lappenhond MaxLuna.
De Finse Lappenhond kan goed met kinderen en andere huisdieren vinden. De Finse Lappenhond heeft een langharige vacht. Alle kleuren zijn toegestaan hoofdkleur moet overheersen, meest voorkomend is zwart met tan of zilvergrijs. Het hoeden zit er bij de Finse Lappenhond echt in, veel bewegen is daarom voor de Suomenlapinkoira of Finse lappenhond zeker van belang.
Finse Lappenhond.
De Finse lappenhond verliest een á twee keer per jaar de vacht. Voor teven is dat meestal gekoppeld aan de loopsheid. De rasvereniging; Finse Lappenhondenvereniging Nederland is bezig met de gezondheid van de Finse Lappenhond. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging.
Finse Lappenhond Honden Page.
In de periode van 1936 en 1970 is er het nodige gegoochel geweest met rasstandaard waarbij de Finse Lappenhond en Finse Lappen Herdershond enigszins doorelkaar werden gehusseld. Daarbij kwam ook dat meerdere Finse rassen, dus ook de Finse Lappenhond, door de 2e Wereldoorlog de Finse oorlog op het randje van de afgrond werden gebracht.
Kennel Ikuinenlahjan.
Daar kwam ik in aanraking met mijn eerste Finse Lappenhond. Zo'n' beertje moest mijn hond gaan worden. Nadat ik me in het ras verdiept had en ik ervan overtuigt was dat ik een Finse Lap kon bieden naar wat hij of zij nodig zou hebben, ben ik gaan rondspeuren op het internet.

Contacteer ons